The life and times of an anti-social intellectual

Saturday, December 06, 2003

Bedst som jeg troede jeg ikke kunne blive mere uimodstålig er jeg begyndt at få vildtfarende næsehår. Næsehårerne har selvfølgelig altid været der men nu er de begyndt at kigge ud i det fri. Ikke i klynger men enkeltvis. De er ikke så lange at de kradser mig på læben men dog irriterende. Jeg forsøgte tidligere med en lille saks at klippe et af dem men fik på en eller anden måde revet håret ud hvilket resulterede i at jeg nøs non-stop i 10 minutter. Ak ja, næsehårstrimmer på ønskesedlen som 22-årig - fedt nok.
"The Big Lebowski" viste sig at være lidt bedre end "O Brother". Jeg morede mig i hvert fald og følte mig godt underholdt i de 112 minutter filmen varede. 9-tal til den.

Jeg går og overvejer om jeg skal gå ind og se "Mystic River" i morgen. Jeg har siden jeg så traileren vidst jeg skulle se den og div. anmeldelser i aviserne har kun bestyrket min lyst til at se den. Jeg har ikke set andre af de film Clint Eastwood har været instruktør på men han skulle jo efter sigende være ret god til det :-)

Friday, December 05, 2003

Jeg har lige set "O Brother, where art thou?" lavet af Coen brødrene. Alt i alt en udmærket film med en del sjove momenter og godt spil af især George Clooney. Filmen er dog ikke så god som f.eks. "Fargo" og jeg blev nok en smule skuffet over den. Jeg håber "The Big Lebowski" og "The Man Who Wasn't There" er bedre. "O Brother, where art thou?" får et 8-tal herfra.

Wednesday, December 03, 2003

Så blev Lars von Triers "Breaking the Waves" endelig udgivet i en 2 disc udgave og den er selvfølgelig bestilt og burde lande i min postkasse i morgen. For dem der ikke har set den kan jeg sige at det er en af Triers absolut bedste.

Jeg er gået igang med at læse Don DeLillos "White Noise" for noget der ligner 4. eller 5. gang. Jeg skrev opgave om den i et tidligere semester og nu skal jeg bruge den igen i forbindelse med eksamen i Contemporary American Literature. Da jeg skrev opgave om den sidst var det teknologi der var temaet og denne gang er det medierne (og til dels teknologien igen). "White Noise", "Mao II" og "Underworld" vil være de 3 DeLillo bøger jeg vil bruge. "Underworld" bliver nok ikke brugt så intenst idet den er på 800+ sider og eksamensdelen hvor jeg skal behandle mit personlige emne kun er på 2 timer. Det er i forvejen alt for lidt så fokus må blive på den kortere "White Noise". "White Noise" er i øvrigt en genial bog som jeg kun kan anbefale. Vil man stifte bekendtskab med DeLillo er "White Noise" nok det bedste sted at starte (med mindre man er frisk og føler for at læse "Underworld" :-))
Dagens "White Noise" citat: "There are parts of my body I no longer encourage women to handle freely"

I Filmland i dag så jeg at den danske film "Sult" baseret på en bog af Hamsun er udkommet på DVD. Jeg kender ikke filmen men den skulle være en klassiker. Det interessante (for mig) var at forfatteren Paul Auster (som jeg skrev BA projekt om) er med på ekstramaterialet i en samtale med Hamsuns barnebarn. Auster er åbenbart stor fan af filmen. Jeg har nok ikke i sinde at købe filmen, men jeg gad sgu godt se Auster-delen af ekstramaterialet.
WWE RAW i mandags var faktisk et rigtigt underholdende show hvor Mick Foley kom tilbage for at overtage rollen som co-GM. Det er der sådan set ikke noget originalt i idet vi har set det der god GM vs. ond GM før, men Foley styrer dog trods alt. Det var også rart at få en overraskelse for en gangs skyld. Jeg havde i hvert fald ikke hørt noget om at Foley skulle komme tilbage og havde heller ikke læst det på nogen nyhedssites.

Showet var spækket med korte kampe som altid men ingen af dem var specielt dårlige. Der var rigtig meget gang i publikum og det hjælper jo altid. Generelt har publikum på RAW været meget støjende de sidste par uger - thumbs up :D
Det viste sig jo så at Chris Jericho kun legede med Trishs følelser og slet ikke var forelsket i hende. Stakkels Trish...Det var måske lidt tidligt at lave den drejning på deres 'angle' men hva' fanden - det får jo bare Jericho til at fremstå som et større svin og vi elsker det.
Hvad blev der iøvrigt at den der "I still remember"-ting de havde gang i med Booker T for et par uger siden? Glemt i mængden? Måske er jeg den eneste der 'still remember 'den... :/

Monday, December 01, 2003

Så kom der sgu lidt sjovhed med i finalen alligevel. Frank vinder 1 mio. kr. Han kan så vælge at sætte dem på højkant og gå hjem med enten 0 kr eller 2 mio. Den afgørelse træffer seerne. Frank er dog så klog at han ved han er hadet og siger nej tak og skrider med 1 mio. Det var så ret klogt idet 65% af seerne stemte for at han skulle gå hjem med 0 kr...GENIALT!
Så blev Robinson finalen alligevel ret spændende. Seerne fik ikke noget at sige og dermed vandt Frank. Jeg vil stadig sige at hvis seerne havde fået lov at stemme så havde det set anderledes ud...men nuvel, sådan skulle det ikke gå. Idioten vandt og fred med det.
Så kom de længe ventede eksamensdatoer op. Og som forventet skal jeg først op i januar (pyha da), nærmere betegnet d. 7., 12. og 15. januar. På den ene side er det ret OK fordi det giver mig over en måned mere at forberede mig i + jeg får ca. 2 ugers 'ferie' indtil semesterstart d. 1/2. På den anden side kunne de godt have været lidt mere spredte. 3 stk. på en uge... Dog havde jeg sidste år 2 eksamener på 2 dage i både december og januar, så det er da lidt bedre i år.
Tvivlen om hvorvidt Marinela vinder Robinson 2003 svinder ind. Det gør selvfølgelig at finalen bliver en smule småkedelig med mindre Frank og Rie har fået mange stemmer af de andre deltagere. Det vides jo ikke hvor stor vægt seernes stemmer vil få, så måske er der lidt spænding endnu.

Sunday, November 30, 2003

Omsider fik jeg set "Lord of the Rings - The Two Towers" til ende. Det må vel næsten være 3. forsøg jeg gør og så skulle det altså lykkes. Filmen er lidt uinteressant den første times tid, men efterhånden som opgøret ulmer bliver den bedre. Ligesom med "Fellowship of the Ring" synes jeg TTT er en god film, men ikke noget mesterværk. Et 9-tal herfra.

Den anden dag så jeg Coen-filmen "Fargo" for første gang siden den kom ud på video. Det var i sandhed et glædeligt gensyn. Herlig dialog og en grotesk historie er blandt de ting der bringer denne film op på et 10-tal. Jeg må have fat i nogle flere film af Coen gutterne :D

Jeg regner med at få nogle eksamensdatoer i morgen eller tirsdag. Derefter skulle læsningen gerne blive lidt mere målrettet for den er sgu noget ustruktureret for tiden. Men jeg får da læst og det er vel det vigtigste.
Og så til sidst så er det i morgen det går løs med Robinsonfinalen og vi ved jo Marinela vinder...forhåbentlig da!