The life and times of an anti-social intellectual

Monday, February 25, 2008

No Country for Old Men

Coen brødrenes filmatisering af Cormac McCarthys No Country for Old Men løb med de et par af de store oscars i går: bedste manus baseret på allerede udgivet materiale, bedste bi-rolle, bedste instruktør og bedste film. Fuck yeah! Det er en fantastisk film baseret på en fantastisk roman, som fortjener den hæder.

Cormac McCarthy var i publikum (sammen med sin lille søn tror jeg). Det var ikke overraskende når man tænker på hans seneste mainstream-udfoldelser. Lige siden Oprah fik ham i tale har han været mere end villig til at tale om sig selv og sine bøger - noget han ellers altid har nægtet. Tak for det Oprah, dit svin.

Jeg har skrevet et essay om netop McCarthys nye status som mainstream-darling, og om No Country og The Road. Det bliver udgivet i en serie af såkaldte pre-publications ved Engelske og Amerikanske Studier på Syddansk Uni i denne uge (forhåbentlig). Skulle nogen være interesseret kan de svinge forbi Engelske Studier på Uni eller prøve at overtale mig til at skaffe dem en kopi :-)