The life and times of an anti-social intellectual

Saturday, April 10, 2004

Center for Engelsk har den triste meddelelse at John Dienhart døde søndag den 4. april 2004. Medstuderende har på alle studerendes vegne sørget for et kort ved Johns begravelse lørdag den 10. april i Bellinge Kirke.

Det var en noget trist meddelelse jeg fik da jeg i morges hørte om John Dienharts død :-( Jeg havde Dienhart til grammatik på første semester og fonetik på andet semester. Han blev hurtigt min og mange andres yndlingslærer pga. hans evne til at formidle tørre og kedelige fag som grammatik og fonetik på en sjov og interessant måde - altid med humoren i højsædet og altid med stor intellekt. Jeg har lige siden andet semester håbet på at finde et fag med hans navn udfor når der skulle vælges nye fag, men Dienhart havde mest med førsteårsstuderende at gøre.

Mindeordene fra Syddansk Universitet:

Mindeord: John Dienhart
John Dienhart døde natten til søndag den 4. april 2004. Han blev 64 år.

Efter i en årrække at have undervist ved Wisconsin State University, kom John Dienhart til Odense Universitet i 1971, først som udenlandsk lektor i engelsk og fra 1973 som adjunkt/lektor ved Engelsk Institut. Han forblev i mere end 30 år institutionens mand. For mange årganges studerende var John ganske enkelt personificeringen af engelskstudiet. Hans entusiasme som underviser var legendarisk og båret af et aldrig svigtende engagement, også selv om holdstørrelsen nåede op over 150 studerende med et dertil svarende antal opgaveafleveringer. Hans undervisning blev fortjent værdsat da han i 1995 modtog årets underviserpris på Humaniora.

Udover sin omfattende forskning inden for almen lingvistik og mayanske indianersprog ydede John en afgørende indsats inden for IT-forskningen ved Institut for Sprog og Kommunikation. Dette udmøntede sig i flere store eksterne bevillinger og etablerede samarbejder med eksterne erhvervsvirksomheder om produktudvikling.

John var en nøgleperson i henseende til instituttets IT-strategi. Han var leder af Poseidon-projektet, som blev iværksat af undervisningsministeriet i 1997 med det formål at opbygge og udveksle erfaringer med at udarbejde og gennemføre en samlet strategi for IT-integrationen ved 10 forskellige uddannelsesinstitutioner, heriblandt Institut for Sprog og Kommunikation. I forlængelse af Poseidon-projektet var John i flere år instituttets IT-centerleder og formand for instituttets IT-centerbestyrelse. Han var tillige medlem af såvel Humanioras som universitetets IT-udvalg.

Hans uvurderlige betydning for instituttets forsknings- og udviklingsprojekt VISL (Visuel Interaktiv Syntaks Læring) med sigte på internetbaseret grammatikundervisning har bidraget til en tværinstitutionel kommunikation og samarbejder inden for sprogundervisningen med både universiteter, seminarier, gymnasier og folkeskoler, og med sin aldrig svigtende ildhu og begejstring afholdt han på eget initiativ en lang række efteruddannelsesworkshops for instituttets medarbejdere om emner i tilknytning til IT. Han var også initiativtager til Hans Hartvigson Mindefond og til en årlig bogbasar hvor indtægterne fra bogsalget går til afholdelse af Hartvigson-symposier med deltagelse af internationale forskere.

Han var utrætteligt engageret i alt hvad han beskæftigede sig med og altid villig til at påtage sig opgaver som trængte sig på. En ildsjæl. En stadig inspiration. Et smerteligt savn.

Sygdommen kunne ikke hindre hans virkelyst. Helt til det sidste arbejdede han med nye tiltag, bl.a. en VISL-baseret undervisningsgrammatik målrettet mod gymnasiet. Da han få dage inden sin død blev indlagt på hospitalet, var han stadig fuld af fremtid, som sædvanlig, og savnede sin computer.

Ære være hans minde.

Flemming G. Andersen, dekan
Steffen Nordahl Lund, institutleder


Som sagt havde jeg kun Dienhart i 2 semestrer men han var en lærer som gjorde indtryk og som man holdt af. Jeg blev ked af det da jeg hørte han havde fået konstateret en svulst i hjernen og endnu mere ked af det i morges da jeg hørte han var død. RIP John Dienhart...

Friday, April 09, 2004

Update fra Horsens!
Først mine knæ - de har det ganske ok. De har en underlig farve, men de gør ikke så ondt (mere). Jeg gik desværre glip af en træning tirsdag aften da jeg af en eller anden grund bestemte mig for at køre til Horsens en dag før jeg havde planlagt. Det var sføli fordi jeg var spændt på at møde Baloo - det nyeste skud på Madsen-stammen. Jeg skal nok spare jer for alle mine "nåååååååååå hvor er han søøøød"-agtige beskrivelser, men blot sige at hvalpe rules alt og Baloo er ingen undtagelse.

Jeg tar mod Odense i morgen igen og håber der er træning i morgen aften. Haslev er kun en uge væk og jeg glæder mig ret meget. Der er vist lidt publikumsproblemer da der er en udekamp i håndbold på det seminarium vi skal være så vi kan få mindre crowd end sidst. Men hva faen - 2, 22 eller 220 mennesker, vi leverer vel varen :D

Kill Bill maraton d. 22/4. Det blir jo slet ikke fedt da.