The life and times of an anti-social intellectual

Friday, April 08, 2005

Så havde jeg i dag sidste undervisningsdag på Uni i dette semester. Det er lidt underligt undervisningsdelen kun må være på de 8-10 uger når det er forskningsseminar, men hva faen. Så er der jo mere tid til at arbejde med eksamensprojekterne. Jeg skal til en mundtlig og en skriftlig eksamen. Emnerne bliver:

The Violent Journey in Cormac McCarthy's Blood Meridian
Visions of American Suburbia in The Virgin Suicides, American Beauty and Blue Velvet

Sidstnævnte bliver med teoretisk basis i Freuds teorier om "the uncanny" (eller det "unheimliche" som det hedder på originalsproget). Det minder lidt om det groteske, så jeg er på nogenlunde velkendt jord og så alligevel ikke.

Tirsdag fik jeg en mail fra formanden for Hartvigson-Dienhartfonden på Uni om at jeg er blevet udvalgt til at modtage en "Student award" når der er American & British Studies Day. Jeg ved ikke rigtig hvad det er for noget, så jeg er spændt. Og beæret sføli :-)

Wednesday, April 06, 2005

Så er han omsider tilbage online. Dét lettede!

Jeg forstår ikke at jeg gav Dead Poets Society 9 i sidste update når den skulle ha' haft 10. Ah well, ingen søvnløse nætter over det (I wish).

Monday, April 04, 2005

SPOIL MANIA OG DØ!

Og davs. En produktiv weekend er overstået. Produktiv i den forstand at jeg har fået læst en masse + fået set et par film. For de interesserede...

Dead Poets Society: 9
The Good, the Bad and the Ugly: 11
Open Range: 9

Og så har jeg fået set hele "Angels in America." Halter lidt til tider, men overall fed miniserie. 9+

Dagens problem: Nik & Jay. "Hvor uoriginalt" tænker du, og ja, meget! Men har du hørt deres seneste single "Kan du høre hende synge?"? Selve sangen er desværre OK. Jeg er en sucker når det kommer til sange som spontant smider en småsmuk kvindestemme indover ("Engel" af Rammstein comes to mind). Men for fanden, hvor er ideen da uoriginal. Lille tyk og grim pige der har et hårdt liv og til sidst gør en ende på sine lidelser. Et mere uoriginalt tema ville være "Lev mens du gør det, elsk mens du tør det." ...nevermind.
Anyways, hvorfor pisser denne sang mig så af? Det skal jeg da sige dig. Er det mig eller er Nik & Jay ikke præcis to af den slags typer/mænd/drenge der lige netop ville ha stået længst fremme i køen for at sparke til den lille pige de synger om? Ville de nogensinde være i stand til at se den indre skønhed bag klamheden og fedmen? De ville sikkert påstå det, men sandheden er en anden (vil jeg vove at påstå). Hun er i sandhed for lækker, lækker, lækker, lækker....