The life and times of an anti-social intellectual

Monday, February 13, 2006

Lorte-tv som vi kan li' det

"Krøniken" lukkede og slukkede for denne sæson i går aftes, og vi skal vente til sidst på året - velsagtens i juledagene eller noget der ligner - for at få de sidste to afsnit.
Og hvordan gik det så? Jo, denne sæson har været lidt svingende i kvalitet ganske som de foregående. Det sidste afsnit var uden tvivl det bedste - der skete nemlig noget, og det gik ikke i tomgang som så mange andre afsnit i serien. Ethvert håb fra DR og/eller forfatternes side om, at dette skal blive den nye "Matador" er visket væk. "Krøniken" er og bliver en jævnt underholdende tv-serie, som aldrig kunne fylde de sko ud, som ellers var stillet frem til den. Sørgeligt, men sandt.

Men så er det jo godt, at vi kan se frem til to nye programmer i aften - og endda på samme tidspunkt. Godt man har sin video.

"Skønheden og Nørden" på TV3 er klassisk lorte-tv. Lad mig forsikre læserne om, at jeg ikke har tænkt mig at se programmet for at blive klogere, stimuleret eller på anden måde beriget med viden eller en brede horisont. Jeg ser det udelukkende for sjov. Tiden skal jo gå med noget indtil "Klovn" sæson 3 starter op :-) Så får vi se om jeg gider bruge mere tid på det efter debuten i aften.

"Anna Pihl" med undertitlen "Strisser i Storbyen" er TV2s nye dramasatsning. Det bliver spændende om serien lider samme skæbne som f.eks. "Hotellet" og "Forsvar" som begge startede stærkt ud, men hurtigt blev kedelige og ensformige.

Status på specialet er at det går stille og roligt. Jeg er igang med at (gen-) læse de historier og romaner jeg skal skrive om, og ellers skal jeg igang med det mere teoretiske som skal danne baggrund for de senere analyser.

Ellers har jeg battlet en forkølelse de sidste par dage som ikke har just har drevet arbejdet frem. Det går dog helt godt i dag, og jeg er i det vi kunne kalde "sidste fase" før snot, nyseri og andet af alt det gode er helt væk.

Vild Vinter rykker nærmere. Jeg ved, at en ungdomsklub har købt 50 billetter, så vi er da sikre på et crowd på mindst 50. Derudover ved jeg da, at der kommer en del andre også, så mon ikke vi får et pænt stort crowd. Det er vel også passende når det nu er et af de største shows nogensinde herhjemme - nogen vil måske sige, DET største.