The life and times of an anti-social intellectual

Monday, May 22, 2006

Kyle is back!!

Er det mon muligt at have set "Twin Peaks" uden at været blevet fan af Kyle MacLachlan aka. Agent Dale Cooper? Jeg tvivler.
Og derfor var det skønt at se ham i de sidste par afsnit af den netop afsluttede sæson 2 af "Desperate Housewives." Ja, jeg ved godt han har været med i "Sex and the City" også, og de få afsnit jeg har set med ham derfra har også været skønne.

Men det var især skønt at se ham i husmødrene fordi det lader til, at han rykker lige ind som en top bad guy på Wisteria Lane. Hvad hans motivationer er, vides ikke endnu, men han er ond og vi elsker det. Sæson 2 sluttede ikke så stærkt som sæson 1 - og generelt var sæson 2 ikke så god som den første - men det var stadig en habil sæsonafslutning med div. cliffhangers af større eller mindre betydning.

Sunday, May 21, 2006

Oh Lordi Lord

Jeg går ikke specielt meget op i Melodi Grand Prix. Jeg plejer dog som regel at se det, eller i det mindste have det kørende som baggrundsstøj og det er mest af alt for at more mig over div. dårlige sange. Der har skam været både danske og internationale grand prix sange som har været gode, men generelt er det ikke en genre jeg dyrker så meget.

Derfor var det forfriskende at se finske Lordi løbe med sejren her til aften. De næste dage vil der sikkert komme mange vrede udmeldinger om, at melodi grand prix er dødt og at det er en skandale, at et sæt monstre fra Finland, der spiller hård rock, vinder. Jeg kan nu ikke se det store problem. Størstedelen af sangene dette år kørte i samme rille som altid og var sukkersøde og "vi er 2 men i virkeligheden er vi 1"-agtige sange. Det er trættende i længden, men ifølge nogen er det nok netop sådan en grand prix sang skal være. Det lavede Lordi så om på.

At Danmark kom med 12 point syns jeg var extra sejt og jeg stemte da også selv på Lordi. Dels var det fedt med lidt afveksling og noget anderledes, men vigtigst af alt var "Hard Rock Hallelujah" den bedste sang. Forsangerens vokal kunne være bedre, men selve musikken var fed og så havde den lige præcis den feature som altid har været vigtig for grand prix sange: man kan synge med på omkvædet stort set efter 1. gang man har hørt sangen.

Om MGP er dødt og om det nu handler mere om show end egentlig sang og musik, ja det kan så diskuteres. Personligt synes jeg Lordi leverede det bedste show og den bedste sang, så sføli skulle de da vinde. At de så går imod normen er bare en extra bonus.