The life and times of an anti-social intellectual

Saturday, October 14, 2006

Mere fredagshygge med Canal Digital

Som den trofaste og opmærksomme læser vil vide, så blev jeg sidste fredag ringet op af Canal Digital, fordi de havde opdaget, at de skyldte mig penge. Jeg blev lovet at de ville ramme min konto først på ugen. Det skete ikke. Så i går ringede jeg til dem og fik at vide at "den er lagt til betaling" så det skulle ikke vare længe. Og vupti, i morges var de på min konto. Tilfældigt.

Det med at jeg får Nyhedsavisen holdt åbenbart kun 1 dag, for jeg har ikke set den siden første udgave dumpede ind af brevsprækken i fredags.

Thursday, October 12, 2006

Jeg vil ikke holde mig tilbage...

...når alle andre åbenbart tegner ham

Sunday, October 08, 2006

Jeg kan ikke sige been there

Et af årets mest imødesete albums udkom i fredags da Nephews opfølger til succesen "USADSB" ramte butikkerne. Der har været rigeligt med hype og mon ikke de fleste Nephew-fans havde store forventninger da albummet omsider blev smidt på i fredags.

Nephew skuffer ikke. "Interkom Kom Ind" er et lækkert, velproduceret album med mange fede sange. Der er ikke så mange åbenlyse radiohits som på det tidligere album, men til gengæld er sangene bedre hvis man ser på tekster og lyd. Teksterne er dybere og til tider meget mørkere - og det er en dejlig fornyelse. Om Nephew stjæler/låner elementer fra Kliché og Depeche Mode er jeg sådan set ligeglad med. De fleste kunstnere stjæler, låner eller bøffer (som forfatter og musiker Thorstein Thomsen kalder det) fra andre kunstnere. Nephew gør lyden og stilen til deres egen og det lyder skønt.

De sange, som umiddelbart fangede mig mest ved første gennemlytning var førstesinglen "Igen og Igen Og," "T kryds," "Hospital," "Hvidt på Sort" (dette albums "Blå & Black") og ikke mindst "Læsterlige Klø." Sidstnævnte forelskede jeg mig i med det samme og hørte den et urimeligt antal gange i fredags og endnu flere gange siden. Sangen har en iørefængende lyd og en tekst, som er en kommentar til den evigt stigende vold, der omkredser os i vores hverdag. Den handler om det at sige pænt goddag imens man i sit hoved tænker på at give folk tæsk og om hvordan vold er blevet underholdning - hvordan det er som om vi alle lever i en film hvor de, der får tæsk rejser sig op igen.

Sangen er som en musikudgave af A Clockwork Orange. Omkvædet lyder:

hva det for en underlig trang
hva det for en inderlig hang
hva fanden er der i gang
vil de fiksere mig i en seng

De, som har læst eller set A Clockwork Orange kan sikkert nikke genkendende til problematikken, som også er den Alex i Orange udsættes for. Han ender også med at blive fikseret i en seng, dog uden miste den underlige trang og den inderlige hang til at udøve den bestialske vold som de højere magter i samfundet ellers har prøvet at fjerne fra ham med alternative metoder. Sangen hedder "Læsterlige Klø" og det er jo en lidt humoristisk titel. Man smiler måske skævt over det gamle og lidt mærkværdige ord "læsterlig." Men smilet stivner når man hører hvad der gemmer sig bag den løjerlige titel. Som instruktører, der pakker vold ind i flotte og spektakulære kulisser, som enten nedtoner eller ligefrem højner volden, formår Nephew at præsentere en kommentar om et stadigt stigende problem på en underholdende og lækker måde. Det er tungt, det er mørkt, og det er satans melodiøst at høre på.

Albummet bliver bedre og bedre jo flere gange jeg hører det. De fleste anmeldelser jeg har set har været positive og har givet "Interkom Kom Ind" 5/6 og det er skam fortjent. Der er liv efter Drengene fra Angora og "USADSB" og man fornemmer, at vi først lige er kommet i gang.