The life and times of an anti-social intellectual

Friday, November 11, 2005

McCarthy, Warhol og alle de andre

Tiden med opgaveskrivning er igang. Den står på to (kunst)historieopgaver og lad mig sige med det samme, at historieopgaver ikke lige er mit felt. Jeg egner mig så klart bedst til litteraturopgaver. Men nuvel, når det ikke kan være anderledes.

Den ene opgave blir om Beat generationens kunst og deres opgør med bl.a. forbrugskulturen og materialismen i 1950'erne og 1960'erne.
Den anden opgaver blir med udgangspunkt i Andy Warhols Death & Disaster værker som f.eks. Orange Car Crash Ten Times og Orange Disaster begge fra 1963. Hans ide var, at folk blev lammet og kolde af at se død og ulykke gang på gang og det har han jo ganske ret i. Planen er så, at kigge på "the rise of television" og diskutere dets rolle når det kommer til at gøre død og ulykke til en kliché.

Mht. det essay om Cormac McCarthys Blood Meridian som jeg har nævnt tidligere ifm. min forhåbning om at få det udgivet, så sker der da lidt på den front også. Efter utallige gennemlæsninger, revideringer og deslige er det blevet sendt til OASIS som udgives af Center for Amerikanske Studier på Uni. Hvis det blir optaget der, kan jeg vælge at gå videre med det og forsøge på noget større. Hvis ikke, ja så må jeg se om jeg gider kæmpe mere med det :-)