The life and times of an anti-social intellectual

Wednesday, March 07, 2007

Litterært forum

Miss Lonelyhearts skuffede lidt ved anden gennemlæsning. Den var stadig spas, men ikke så sjov som første gang. So it goes.

Jeg er derfor gået over til William Faulkner. Faulkner er et stort litterært hul for mig, og det må, som huller generelt, lukkes. Udover den middelmådige Go Down, Moses og et par noveller har jeg ikke rigtig læst noget Faulkner. Og det går da virkelig ikke. Jeg har kastet mig ud i hans roman Sanctuary. Hvorfor? Et eller andet sted skulle man jo starte.

Faulkner får tit hug for at være svær at læse. Han har det med at fortælle sine historier fra mange forskellige personers synspunkter, uden altid lige at gøre det klart hvem, der nøjagtigt fortæller på det givne tidspunkt. Han har det også med at skrive lange sætninger - vi snakker sætninger, der kan strække sig over flere sider. Der er visse personer på wrestling.dks forum, der åbentlyst har hentet inspiration fra Faulkner her.

Men, Sanctuary er nu ikke svær - overhovedet faktisk. Wikipedia, sandsigeren på nettet, skriver: In 1931 in an effort to make money, Faulkner crafted Sanctuary, a sensationalist "pulp fiction"-styled novel. Andre Malraux characterised "Sanctuary" as "intrusion of Greek tragedy in the pulp fiction". Its themes of evil and corruption (bearing Southern Gothic tones) resonate to this day.

Yay, ondskab og korruption! Me likes. Det kan godt være den er skrevet for profittens skyld, men det blir den ikke mindre underholdende af.

Ugens anbefaling: Kenneth Thordals nye album